Naujienos
Posted

Tik prasidėjus vasarai, Upytės Antano Belazaro pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytiniai su tėveliais ir pedagogais susiruošė į kelionę. Vykdydami 2019 metų Panevėžio rajono visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuojamo projekto ,,Į sveikatos šalį“ numatytas veiklas, apsilankėme Pasvalio sporto mokyklos baseine. Patyrę instruktoriai – gelbėtojai mokė vaikus išsilaikyti ant vandens, sulaikius kvėpavimą kuo ilgiau išbūti po vandeniu, pranerti pro kliūtį ir kitų saugaus elgesio vandenyje bei plaukimo pradmenų.

Įgiję patirties ir žinių baseine, nusprendėme kelionę tęsti apsilankydami Raubonių pramogų parke. Po draugiškų pietų lauke mažieji keliauninkai kartu su tėveliais skubėjo aplankyti čia gyvenančių daugiau nei 30 rūšių gyvūnų, apžiūrėti drakonų – dinozaurų, milžiniškų vabalų ekspoziciją. Saulėta ir kaitri diena, jaučiamas nuovargis po pramogų baseine nenumalšino noro išbandyti žaidimų aikštelėse įrengtų batutų, čiuožynių, karstyklių.

Aktyvi diena, vaikų praleista kartu su tėveliais, suteikė ne tik puikių emocijų, žinių, tenkino prigimtinį vaikų poreikį judėti, bet ir stiprino šeimą, populiarino sveikos gyvensenos įgūdžius.

 

                       Ikimokyklinio ugdymo skyriaus vedėja Rūta Zalatorienė