Naujienos

Pavasario mugė

Vienas iš pirmųjų pavasario pranašų Upytės Antano Belazaro  pagrindinėje mokykloje – Pavasario mugė. Jai ruošėsi ne tik mokiniai, jų tėveliai, bet ir ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytiniai – prekyba virte virė.

Mugė prasidėjo penktokų pasirodymu. Jie, atvykę į Bobutės kiemą, nudžiugino savo eiliuotu, improvizuotu pašnekesiu, sušoktu liaudies šokiu „Malūnėlis“. „Sceninio judesio“ būrelio mergaitės pavasariškai nuteikė savo šokio kompozicija, kuri kvietė į pavasario mugę dūkti, šėlti, dalytis ir stebinti. Bobutė vaikus viliojo „Gražių žodžių“ loterija, kurioje buvo galima išlošti mielų smulkmenų.

Inscenizuotoje kavinėje triūsė šeimininkai – šeštos klasės mokiniai ir jų klasės vadovė Zina Juzėnienė. Čia netrūko pyragų, kuriuos į kavinę pristatė visos klasės. Jau iš vakaro jutome kepinių kvapą mokyklos koridoriuose.

Mugėje buvo prekiaujama rankų darbo dirbiniais: kepiniais, vėriniais, siuviniais ir mezginiais. Retas namo grįžo tuščiomis rankomis, kiekvienas nešė lauktuves namiškiams. Prekiautojai sakė, kad pelnas nėra svarbiausia. Mokiniai mokėsi kultūringai bendrauti, derėtis ir džiaugtis sukurtais rankdarbiais. Pavasario mugė – galimybė kurti, parduoti ir linksmai praleisti laiką.

 

5 klasės vadovė Kristina Čiplienė